"אבי אפרתי לוגם את בציר 2019 ומגלה המון אופי…"

אנחנו תמיד מתרגשים כאשר היינות שלנו "ניגשים" לביקורות יין. הפעם טעם את היינות שלנו אבי אפרתי, עבור מערכת "וואלה! אוכל", וזה מה שיש לו להגיד:
"מדבר הוא יקב שתמיד משמח לפגוש יינות חדשים שלו. הוא שוכן בערד וכרמיו ממוקמים דרומה משם, באיזור מצפה רמון. תנאי האקלים הייחודיים שם, הכוללים הפרשי טמפרטורה דרמטיים בין יום ללילה, יובש ניכר וקרקע ייחודית, יוצרים טרואר לא פחות מיוצא דופן. ביקב מדבר מבינים את זה ומקפידים לאורך השנים על התערבות ייננית מינימאלית. הם נותנים לטרואר לדבר. בקושי פוגשים שם שימוש בעץ, גם באדומים, וכשזה כבר נעשה, הוא מאופק ומתון.

ללבנים, בעיני גולת הכותרת של היקב, יש בדרך כלל פרי קסום, מעודן מאוד, מינרליות בלתי רגילה ויובש ראוי מאוד. הם תמיד מעניינים וטעימים להפליא. באדומים ניכר פרי נהדר וניקיון. אלו לא יינות שעושים רעש. הם באים ללוות אוכל. על בציר 2019, הנסקר כאן, חתום היינן יפתח לוסטיג, כשדייגו צ'יורלטי האיטלקי ויותם שרון משמשים כיועצים. הבציר חושף יופי של יינות. כל אחד מהלבנים הזניים – ויונייה, שרדונה וסמיון סוביניון; וגם הבלנד הלבן – מלאי אופי ומשקפים ביטוי ייחודי ומקורי של הזן. שני האדומים חושפים פרי יוצא מהכלל. אחד מהם – פינו נואר שלא עבר עץ – מבטא קלילות קיצית נעימה. השני, קברנה סוביניון שעבר התיישנות בעץ הוא חד, מדויק וגסטרונומי.

אלו אינם יינות זולים אבל גם אינם יקרים מאוד. רובם ככולם מבטאים ערכי תמורה טובה עד טובה מאד לכסף. אם טרם הכרתם את הייחוד יוצא הדופן של היקב הזה, הגיע הזמן. לחיים!"
לחצו כאן לקריאת הביקורת המלאה

error: Content is protected !!

חשוב להגיד מראש...

הכניסה לאתר של יקב מדבר מוגבלת לגיל 18 ומעלה

רכשת אצלנו בעבר? התתחבר/י:

דילוג לתוכן